Cu cât va crește salariul minim pe economie în 2021. Majorarea, mărul discordiei pentru sindicaliști

Cu cât va crește salariul minim pe economie în 2021. Majorarea, mărul discordiei pentru sindicaliști
| Foto: mediafax.ro

Premierul a declarat că salariul minim va ajunge la 2.300 de lei, decizia în acest sens fiind deja luată de Guvern.

Actul normativ privind creşterea salariului minim pe economie în 2021 ar putea fi adoptat chiar zilele acestea. 

Șeful Executivului, Florin Cîțu, a declarat că salariul minim va ajunge la 2.300 de lei,  așadar va creşte cu doar 40 de lei în 2021, adică 3 procente.

Cu toate acestea, bugetul pe anul 2021 este departe de a fi finalizat, fiind nevoie şi de aprobarea Parlamentului, care ar putea veni abia la jumătatea lunii ianuarie.

Salariul minim pe economie în 2021 este un motiv pentru sindicaliști de a organiza proteste sindicale. Aceștia sunt nemulțumiți de creșterea insuficientă, de doar 40 de lei, transmite site-ul stirileprotv.ro.

Câteva zeci de membri ai CNS “Cartel ALFA” au pichetat deja sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a majora salariul minim brut de la 2.230 de lei la 2.300 de lei, sindicatul solicitând o majorare până la 2.400 de lei.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, le-a propus să participe din luna ianuarie la consultările cu partenerii sociali pe tema stabilirii, în termen de şase luni, a unui mecanism privind calcularea creşterii salariului minim, potrivit unui comunicat remis de ministerul de resort.

 

Comenteaza