Cresc câștigurile distribuitorilor de țigări. Clujenii de la Punctual Comimpex au ajuns la un profit semestrial de peste 80 mil. euro

Cresc câștigurile distribuitorilor de țigări. Clujenii de la Punctual Comimpex au ajuns la un profit semestrial de peste 80 mil. euro
| Foto: Unsplash.com

România continuă să fie fruntașă la fumat în Europa. Aproape 4 milioane de români fumează, iar 28.800 dintre ei sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. În fiecare secundă, în lume se fumează peste 10 miliarde de țigări. În acest context, nu este de mirare că profitul afacerilor active în domeniul distribuției de țigări crește an de an. 

Punctual Comimpex din Cluj-Napoca este o afacere activă din domeniul distribuţiei de ţigări, deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, care a realizat în primul semestru a anului 2021 o cifră de afaceri de 396,6 mil. lei (80,1 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Punctual Comimpex estimează pentru anul în curs afaceri totale de 835 mil. lei, aproximativ 169 mil. euro. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 731,6 mil. lei (151,8 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul anterior. Distribuitorul clujean se numără printre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, potrivit Ziarului Financiar.

Potrivit statisticilor, anual 36.000 de români mor din cauza fumatului. Un fumător din România, consumă în medie, între 1500 și 2500 de țigări pe an. Organizația Mondială a Sănătății estimează că fumatul constituie cauza a 90% din decesele prin cancer pulmonar, a 75% din decesele datorate bronşitei şi emfizemului şi a aproximativ 25% din decesele prin boli cardio-vasculare.

Statistic, cancerul reprezintă, atât în lume, cât şi în ţara noastră, a doua cauză de deces după bolile cardio-vasculare. Riscul de cancer la fumătorii activi dovediţi biochimic a fost de 7.8 ori mai mare faţă de nefumători şi este la fel de mare la bărbaţi ca şi la femei.

Comenteaza