Creanţele fiscale se declară mai devreme în decembrie

Creanţele fiscale se declară mai devreme în decembrie
Direcţia Regională a Finanţelor Publice (DRFP) Cluj-Napoca a atras atenţia contribuabililor că, în conformitate cu prevederile Codulului de Procedură Fiscală, creanţele fiscale administrate de organul central pentru care scadenţa sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie sunt scadente şi se declară până la 21 decembrie.

„În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plată şi la declararea obligaţiilor fiscale, se recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor fiscale, iar pentru contribuabilii care nu deţin un certificat digital şi nu pot depune declaraţiile on-line, să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.
 
Atragem atenţia că pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere , iar nivelul penalităţii de întârziere, de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere", a menţionat Alin Radu, purtător de cuvânt al DRFP. 
 
Excepţie la declaraţiile informative: termenul limită de depunere a declaraţiei informative privind livrările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional - (formularul 394) aferent lunii noiembrie este 30 decembrie. Printre modalităţile de plată  a obligaţiilor fiscale se numără următoarele: internet banking, virament  bancar, mandat  poştal, plata cu carduri bancare, numerar.

Comenteaza