Finanțele au decis: prelungesc facilitățile fiscale de pandemie până în toamnă

Finanțele au decis: prelungesc facilitățile fiscale de pandemie până în toamnă

Contribuabilii clujeni vor avea posibilitatea să apeleze la facilitățile fiscale până în septembrie, iar pentru restructurarea obligațiilor bugetare, până la începutul anului viitor. 

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca a informat că au fost aduse modificări la mai multe reglementări legale privind unele măsuri fiscal-bugetare și prorogarea unor termene.

Pentru restructurarea obligaţiilor bugetare, a fost prorogat termenul pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare până la 30 septembrie 2021, sub sancțiunea decăderii din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare și termenul de depunere a cererii de restructurare până la data de 31 ianuarie 2022, sub sancțiunea decăderii.

Pentru anularea unor obligații accesorii, a fost prevăzută prelungirea termenului de depunere a cererii de anulare a accesoriilor până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, sub sancțiunea decăderii, de contribuabilii interesaţi să beneficieze de această facilitate şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute în ordonanța de urgență a guvenului nr.69 / 2020, cu modificările și completările ulterioare.

S-a reglementat măsura anulării obligațiilor de plată accesorii aferente celor principale cu scadențe anterioare datei de 31 martie 2020, stabilite în urma inspecției fiscale sau verificării situației fiscale personale, în derulare la 29 martie 2021 ori începute după această dată, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2022, dar contribuabilii să plătească diferențele de obligații principale individualizate în decizia de impunere și să îndeplinească în mod cumulat celelalte condiții la care se face referire în acest articol din ordonanța de urgență.

Referitor la eşalonarea la plată, în forma simplificată, a obligațiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central, s-a prevăzut posibilitatea continuării aplicării acestui tip de facilitate fiscală, dacă se depune cererea de eșalonare  până la 30 septembrie 2021, inclusiv,sub sancțiunea decăderii.

Baza legală este OUG nr. 19/ 25 martie 2021 privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal.

 

Comenteaza