Coronavirusul reduce investițiile în industria ospitalității la Cluj

Coronavirusul reduce investițiile în industria ospitalității la Cluj

Doar opt proiecte din sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) mai sunt în șantier la Cluj în plină criză a coronavirusului.

Domeniul HoReCa este unul din segmentele cele mai afectate în contextul epidemiei cu Covid-19, autoritățile anunțând deja măsuri drastice printre care închiderea restaurantelor și localurilor dedicate timpului liber și interzicerea adunărilor publice (evenimente, conferințe).

“Totodată, unitățile de cazare au pierdut masiv în ceea ce privește numărul de turiști înregistrați, drept urmare ar fi interesant de observat dacă și unde se mai investește în momentul de față pe piața hotel & relaxare”, relevă specialiștii agenției de monitorizare în construcții IBC Focus Cluj.

Potrivit asistenței virtuale de vânzare la șantiere – VICTA.ro, în domeniul analizat se lucrează în continuare. Mai precis, doar în luna martie a acestui an vorbim despre 320 de investiții identificate și monitorizate, investiții a căror valoare depășește 7,6 miliarde de lei.

Cele mai multe investiții au fost identificate în județele Constanța (41), București (23), Tulcea (21), Suceava (15), Brașov, Satu Mare (14), Timiș (13). La nivel național există 275 de astfel de proiecte.  

Comenteaza