Controale la brutăriile și magazinele de pâine din Cluj. Personal fără contract de muncă. Vezi ce amenzi au fost date

Controale la brutăriile și magazinele de pâine din Cluj. Personal fără contract de muncă. Vezi ce amenzi au fost date
| Foto: Jorge Royan/Wikimedia Commons

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfășurat mai multe controale în căutarea angajaților care muncesc la negru sau în condiții improprii.

Inspectorii ITM Cluj au controlat 27 de brutării, magazine de panificație și patiserii din județul Cluj. O firmă unde a fost descoperit un angajat la negru a fost amendată cu 20.000 lei. Alte trei societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi în valoare de 6.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal și pentru faptul că nu s-a făcut dovada întocmirii unei evidențe cu programul de lucru al salariaților.

În domeniul securității și sănătății în muncă, trei angajatori au primit amenzi în valoare de 10.000 lei pentru neefectuarea instruirii salariaților la locul de muncă și pentru neactualizarea verificării instalațiilor de împământare a echipamentelor electrice.

Cuantumul total al amenzilor aplicate cu ocazia acestei campanii a fost de 36.000 lei mai.

Controulul a făcut parte dintr-o acțiune națională desfășurată în perioada 22-26 noiembrie 2021, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de fabricare a produselor de brutarie, a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, potrivit unui comunicat de presă ITM Cluj.

loading...
Comenteaza