Consulul Franței la Cluj va administra o uzină de 13 milioane de euro

Consulul Franței la Cluj va administra o uzină de 13 milioane de euro
Companiile din grupul german Pfeiffer Vacuum generează anual afaceri de 500 de milioane de euro | Foto: N-TV
Consulul Franței la Cluj va administra o uzină de 13 milioane de euro
Consulul Franței la Cluj va administra o uzină de 13 milioane de euro

Unul dintre liderii mondiali ai pompelor de vid, Pfeiffer Vacuum, își va muta uzina în parcul industrial Nervia, din comuna clujeană Apahida. Administratorul noii investiții, care se ridică la 13 milioane de euro, va fi omul de afaceri Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca.  

“Investiţiile străine directe au crescut cu 1,7% în primele şapte luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 2,31 miliarde euro, potrivit Băncii Naţionale a României. Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 2.314 milioane de euro (comparativ cu 2.275 milioane în perioada ianuarie - iulie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) 2.179 milioane, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 135 de milioane”, a precizat Pascal Fesneau.

La inaugurarea noii uzine, din 26 septembrie, vor participa atât Michele Ramis, ambasadoarea Franţei în România, cât și Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România. Noul spațiu de lucru va servi activităților de producție, respectiv reparațiilor de pompe industriale.

Prin deschiderea acestui punct de lucru, Pfeiffer Vacuum România (PVR) va da curs tendinței ascendente care i-a guvernat activitatea încă de la începuturi, fiind prevăzută creșterea activității de producție, respectiv a numărului de angajați de la 74 la 100, conform conducerii companiei.

PVR a anunțat deja că dorește să contribuie semnificativ la creșterea productivității grupului de la an la an. Grupul Pfeiffer Vacuum este unul dintre liderii economici pe piața globală a pompelor de vid cu o cifră de afaceri de 500 de milioane de euro în 2017.

Având sediul în Germania și filiale în țări precum Franța, Statele Unite și Coreea de Sud, societatea se extinde acum la nivel global și va avansa în domeniul tehnologiei în România prin deschiderea uzinei din parcul Nervia. Filiala română a grupului a activat sub diferite nume încă din 2003 și a desfășurat o activitate de producție și reparație de pompe de vid.

Comenteaza