Foto Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf

Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf
Arena de rugby din capitală se află acum în faza recepției finale
Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf
Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf
Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf
Constructorii de la ACI Cluj au terminat mai repede Stadionul Arcul de Triumf

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) Cluj a finalizat cu câteva luni mai repede decât termenul prevăzut de autorități arena de 28 de milioane de euro.  

Termenul de execuție pentru Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf (SNRAF) București a fost stabilit inițial pentru perioada iulie 2019 - aprilie 2021, proiectul fiind terminat astfel înainte de termen, conform secretarului de stat Cătălin Iapa.

„Stadionul a fost finalizat înainte de termen cu câteva luni, din fonduri de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin grija Companiei Naționale de Investiții (CNI), din subordinea acestuia.

CNI va realiza și noul stadion din Timișoara, pe amplasamentul actualului stadion, acum în proiectare la companie. Să sperăm că și stadionul nostru, după ce va ajunge la stadiul de execuție să aibă parte de constructori la fel de serioși și rapizi!

La Stadionul Arcul de Triumf a fost marcat începutul procesului de recepție la finalizarea lucrărilor. Obiectivul a fost finalizat în 17 luni de la demararea execuției și este un adevărat centru sportiv de excelență, prevăzut cu cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor”, a menționat oficialul MLPDA.

Dotările de la SNRAF includ piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală de recuperare sportivă, vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegat oficial și postcontrol antidoping, spații mass-media (sală de conferință, masa presei la tribuna oficială, cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio și TV, zonă de flash interviu, studiouri de presă), 42 de locuri de cazare pentru sportivi (33 camere duble, trei single, șase apartamente), sală de antrenament.

Complexul sportiv cu o capacitate de 8.155 locuri, a cărui valoare este de 28,5 milioane de euro, va putea fi omologat de către beneficiar (Ministerul Tineretului și Sportului) ca arenă de categoria 4 UEFA. Arena va fi omologată și pentru găzduirea de meciuri de rugby pentru competiții de nivel național și internațional.

ACI Cluj se ocupă și de proiectul de interconectare a magistralei de transport al gazului Iași – Ungheni – Chișinău, faza a doua, de 38 de milioane de euro. Societatea este înființată pe baza antreprizei de construcții din cadrul Grupului de Șantiere Cluj. În 1993, ACI a fost privatizată prin metoda MEBO.

Aceasta a colaborat la construirea mai multor obiective importante din țară, inclusiv centrala nucleară de la Cernavodă. Alte proiecte au fost contractate în străinătate (Germania, Rusia, Egipt, Libia), dar are și lucrări reprezentative pentru Cluj-Napoca, în special Cluj Arena. Societatea deține filiale ce desfășoară activități de construcții în Germania și Irak.

Compania deține la Cluj o bază de producție dotată cu stații de betoane, ateliere pentru producția industrială și un punct de exploatare produse de balastieră. ACI are în Dej o bază de producție cu stații de betoane și o stație de sortare produse de balastieră în comuna Bata.

Comenteaza