Compania de Autostrăzi reia montarea separatoarelor din beton la Cluj

Compania de Autostrăzi reia montarea separatoarelor din beton la Cluj
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va demara miercuri lucrările de montare a parapetelor de beton, pentru separarea fluxurilor de trafic.

Acest tip de parapet rigid prefabricat din beton a fost montat până în prezent pe 80.000 ml, în baza unui acord cadru încheiat pe o durata de două ani ce are ca obiect furnizarea, transportul și montarea în amplasament a acestor prefabricate. 

"Parapetul de beton a fost montat pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi unde s-au înregistrat în ultimii ani mai multe accidente rutiere grave: DN1, DN2, DN3, DN6, DN7, DN11, DN59, DN65, DN66, DN69 și Centura București", conform conducerii instituției.

Valoarea produselor furnizate și a lucrărilor executate până în prezent este de 24 de milioane de lei. Până la încheierea acordului cadru, respectiv 18 mai, CNAIR urmează să mai monteze pe drumurile din administrare 17.500 ml parapet rigid prefabricat din beton, în valoare de 7 milioane de lei.

În ultima parte a proiect vor mai fi montate parapete de beton pe raza Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri - DRDP Constanța (DN39), București (DN1), Craiova (DN65), Brașov (DN1, VO Brașov  Cluj (DN1F, DN75, Centura Oradea).

Locuitorii din comuna clujeană Tureni au protestat în toamnă că sunt nevoiți să facă un ocol de 7 km ca să ajungă la terenurile lor deoarece DN1, care le traversează comuna, e separat de parapete de beton. Dacă autoritățile nu vor găsi o soluție, oamenii amenințau că vor bloca șoseaua cu utilaje agricole.
Separatoarele au redus numărul de accidente, dar au creat și situații neplăcute: ca să ajungă cu un utilaj în curte este nevoie să facă manevre multe și riscante. Primăria a făcut demersuri la poliție și la CNAIR, fără succes. "Oamenii puteau trece prin trei locuri; măcar prin unul să fie rezolvat", solicita Ileana Mănăilă, primarul din  Tureni.
Comenteaza