Comisia Europeană a aprobat banii pentru şomerii de la Nokia

Comisia Europeană a aprobat banii pentru şomerii de la Nokia
Comisia Europeană a avizat favorabil cererea de ajutor financiar pentru muncitorii disponibilizaţi de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu. Informaţia nu vine de la CE sau de la Consiliul Judeţean, cum v-aţi aştepta, ci de la PDL Cluj, care laudă astfel performanţa "guvernului Boc".

Cererea de ajutor financiar pentru şomerii din Jucu a fost depusă în decembrie şi a fost avizată de CE în forma depusă. Aceasta vizează spijinul financiar pentru reconversia profesională a aproximativ 3.300 de persoane disponibilizate în urma plecării firmei Nokia din judeţul Cluj precum şi a firmelor partenere. "Prin munca susţinută a guvernului Boc, circa 5 milioane de euro vor fi direcţionaţi către judeţul Cluj, după ce această cerere va fi aprobată de către Parlamentul European", spune PDL Cluj în comunicatul de presă.

"Acest lucru demonstrează încă o dată faptul că, Guvernul condus de Emil Boc s-a preocupat îndeaproape de situaţia dificilă în care s-au aflat muncitorii disponibilizaţi de la Jucu, comparativ cu actualul guvern care, demonstrează în fiecare zi incompetenţa şi dezinteresul faţă de comunităţile locale din România", îl mai laudă PDL pe fostul premier.Nokia a decis să închidă fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu la sfârşitul anului trecut an şi să ofere trei salarii compensatorii, pentru 2.000 dintre cei aproximativ 2.200 de salariaţi. Restul de angajaţi provin de la firme de leasing de personal, şi nu au primit nciun fel de compensaţii.

Aceasta nu este prima fabrică desfiinţată de Nokia, dar este singura care este închisă în cadrul strategiei globale anunţate de companie în 2011. În 2007 Nokia a închis o altă fabrică, în localitatea germană Bochum, pentru a se muta la Jucu. Atunci, sute dintre angajaţi ai fabricii din Germania au ieşit în stradă şi au protestat la decizia companiei.

 

Comenteaza