Clujul are cele mai scumpe apartamente din România. Și în pandemie

Clujul are cele mai scumpe apartamente din România. Și în pandemie
La Cluj s-au tranzacționat în acest an 23.000 de locuințe | Foto: Grand Park

Municipiul Cluj-Napoca înregistrează cea mai mare medie de prețuri pe metru pătrat la achiziția de locuințe, că sunt ele noi sau vechi.

Chiar dacă 2020 este influențat de pandemia de coronavirus, piața imobiliară din țară nu a avut de suferit: prețurile locuințelor înregistrează o creștere constantă, iar numărul de tranzacții este în creștere față de 2019. Atât la construcții noi sau vechi, apartamente de vânzare Cluj domină clasamentul, conform Economica.net.

În octombrie, în România erau disponibile apartamente de vânzare în 750 de ansambluri rezidențiale noi. Potrivit unei statistici realizate de site-ul de imobiliare Korter.ro, prețul mediu pentru locuințele noi disponibile în Cluj, în octombrie, este de 1.304 euro/mp, în creștere cu 19 euro față de luna precedentă. La apartamentele cu două camere, prețul mediu este 73.000 euro, iar la 3 camere, de 102.500 euro.

Pe următoarele locuri se clasează Iași și Timișoara, cu un preț mediu de 1.193 euro/mp - în creștere cu 103 euro/mp față de septembrie, respectiv 1.183 euro/mp, cu o creștere de 75 euro/mp. Cea mai mare creștere de prețuri de la o lună la alta se înregistrează în Iași și Craiova, de peste 100 euro/mp.

În Cluj se găsesc apartamente de vânzare în cel mai mare bloc de locuințe din România. În octombrie, prețul pentru o locuință în West City Tower pornea de la 1.550 euro/mp. La numărul de tranzacții, Clujul se situează pe locul 3, după București și Ilfov. Conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, până în octombrie, în Cluj au fost tranzacționate 23.669 imobile, în creștere cu 2.656 față de perioada similară din 2019. 

Comenteaza