Clujul aduce mai mulţi bani la buget

Clujul aduce mai mulţi bani la buget
Contribuabilii din judeţ au virat în iunie la bugetul general consolidat al statului cu 33 de milioane de lei în plus faţă de încasările din aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP).

Încasările s-au ridicat la 290 de milioane de lei faţă de 257 de milioane în iunie 2016, cele mai consistente fiind la bugetul de stat, fără vamă (130 de milioane), asigurările sociale de stat (105 milioane), fondul naţional unic de asigurări de sănătate (51 milioane), asigurări de şomaj.

Creşterea procentuală cea mai mare s-a consemnat la asigurările de şomaj (+25%). Intrările au fost influenţate de migrările contribuabililor către şi de la Direcţia Generală Administrare Mari Contribuabili şi Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul regiunii.
 
La finalul lunii iunie existau 13.547 de persoane juridice în executare silită, pentru suma de 222 de milioane de lei, şi 36.803 persoane fizice, pentru 36 de milioane de lei. Instituţia a emis somaţii pentru recuperarea a 44 de milioane de lei, a înfiinţat popriri pentru 25 de milioane şi sechestre pentru 4 milioane, încasările efective din aceste măsuri fiind de 27 de milioane de lei. Soldul de bunuri confiscate se ridica la 0,2 milioane de lei. 
 
Organele de control din cadrul instituţiei au efectuat 116 acţiuni de verificare la persoane juridice şi fizice în urma cărora au atras de bugetul de stat consolidat 27 de milioane de lei. AJFP administra 89.821 persoane fizice, a preluat 19.627 de dosare de la Casa de Asigurări de Sănătate şi 7.074 de dosare de la Casa de Pensii.

Comenteaza