Clujenii vor avea pachete de turism cu avionul pe litoralul românesc

Clujenii vor avea pachete de turism cu avionul pe litoralul românesc
Asociația Litoral - Delta Dunării (ALDD) negociază cu Blue Air un pachet turistic integrat la Marea Neagră care să includă deplasarea cu avionul de la Cluj.



Conducerea ALDD estimează o creștere cu 40% a numărului de turişti pe litoralul românesc prin posibilitatea de cumpărare de pachete interne cu avionul în urma unui parteneriat prin care operatorul low-cost Blue Air va deschide o bază operaţională pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

"Îi luăm în calcul pe turiştii care nu ar fi ales litoralul românesc şi ar fi plecat în destinaţii externe de pe aeroporturile din Iaşi, Oradea, Cluj şi Timişoara. Aşa vor fi tentaţi să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc. Am transmis către Asociația Națională a Agențiilor de Turism invitaţia oficială pentru discuţii despre noile pachete turistice împreună cu componenta de avion de la Blue Air.

Ştim cât costă un bilet de avion, astfel că odată cu lansarea pachetelor de înscrieri timpurii românii vor putea cumpăra ofertele de turism intern cu avionul. Ieşim cu preţuri la astfel de pachete mai devreme decât pe destinaţiile externe (Turcia, Grecia), ceea ce este un avantaj. Vom convinge astfel mulţi români să renunţe la călătoriile externe şi să vină pe litoralul românesc şi în Delta Dunării", a declarat Corina Martin, preşedintele ALDD.

Negocieri cu Blue Air pentru un preț redus

Prețul pe care ALDD îl negociază cu Blue Air pentru un zbor intern dus-întors este de 40 de euro. În ultimii ani pe Aeroportul Constanța nu au mai aterizat curse interne, în urma eșecului negocierilor cu compania națională TAROM. Noile zboruri introduse în aprilie 2017 cu plecare de pe Aeroportul Constanţa vor fi spre Cluj, Timişoara, Iaşi, Oradea, Roma, Paris, Milano, Stuttgart şi Bratislava sau Varşovia. 

Începând cu sezonul de iarnă 2016, Blue Air își va stabili o bază operațională pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), operând şase rute în 2016, respectiv destinația Constanța din aprilie 2017. Rezervările la acest zbor, considerat de linie, se vor putea face începând de la 89,90 lei, preț pe segment de zbor, cu taxa pe valoarea adăugată și taxe incluse.

Tarifele includ gratuit un bagaj de mână de 10 kg, o gustare gratuită și un bagaj de cală în limita a 32 kg, conform Blue Air. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, începând cu 27 aprilie 2017.

„Zborul intern Cluj-Napoca - Constanţa, a patra rută internă a Blue Air de pe AIAIC după Bucureşti - Otopeni, Iaşi şi Timişoara, va facilita călătoriile spre litoralul românesc, atât pentru clujeni, cât și pentru pasagerii din întreaga Transilvanie”, susține directorul general al AIAIC, David Ciceo. În prezent 13 companii aeriene zboară de pe AIAIC: ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Blue Air, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling Airlines şi Wizz Air.

Comenteaza