Clujenii se bat pe charterele de Maldive. Toate avioanele sunt pline

Clujenii se bat pe charterele de Maldive. Toate avioanele sunt pline

Destinația turistică Maldive, introdusă din acest an de la Cluj, are mare succes, agențiile de profil raportând cifrele maxime de ocupare pentru aeronavele charter.

Primele două curse charter din Cluj-Napoca, operate în colaborare cu compania privată românească Blue Air spre capitala statului din Oceanul Indian au fost deja rezervate integral, conform reprezentanților agenției Karpaten Tourism. Acestea au escală la Dubai.

Prețurile practicate pentru un sejur de șase nopți cazare și masă în funcție de opțiunea aleasă, cu avionul tur-retur, transfer și taxe incluse pornesc de la 1.400 euro/persoană. Asigurarea de călătorie cu extraprotecție Covid-19 se plătește separat.

“Plajele cu nisip fin alb, apele limpezi de culoarea turcoazului și hamacele suspendate deasupra apei se pot transforma din vis într-o amintire de neuitat” sunt atuurile Insulelor Maldive, prezentate de agenții de turism. Avansul minim solicitat de touroperatori este de 10%, iar anularea se poate face gratuit cu până la 30 de zile înainte de plecare

Prima care a anunțat cursele aeriene Cluj – Male este Paralela 45, alături de cele spre Zanzibar. Aceasta a programat 17 zboruri spre aceste zone exotice, între 14 ianuarie și 11 martie, din capitală și din Cluj-Napoca, la prețuri de 1.390 euro / persoană/ 6 nopți în Maldive și de 1.898 euro/persoană / 7 nopți în Zanzibar.

La rândul său, Eturia a demarat, alături de alți doi touroperatori locali, negocieri  cu Tarom pentru destinația Maldive, dar acum zborurile sunt tot cu Blue Air. “Pentru că toate cele trei grupuri în Maldive au fost sold-out, am decis să lansam încă două grupuri. Aceleași condiții premium, la același resort de lux. Primul grup va fi la final de februarie, iar al doilea grup, în martie”, a precizat conducerea Eturia.

Republica Maldive este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule, dintre care 250 locuite. Acesta a fost pe rând sub dominație portugheză, olandeză și britanică. Ulterior a devenit independent. Maldive este cel mai mic stat asiatic ca populație și suprafață.

Se întorc în carantină în România

Totuși, Maldive a fost introdusă joi pe lista țărilor din zona galbenă, ceea ce presupune că la întoarcerea în România va fi necesară izolarea timp de 14 zile. „Se va face test Covid în resort cu două zile înainte de plecare (costă 110 dolari), iar în România este necesară izolare la domiciliu 10 zile, cu test Covid negativ făcut în ziua 8”, a explicat Răzvan Pascu, ghid de turism în Maldive. El a spus că pentru turiștii vaccinați nu mai este necesară testarea sau carantina dacă au 10 zile de la a două doza de vaccin sau daca au avut Covid în ultimele 90 de zile.

Comenteaza