Clujenii de la Electrogrup, cei mai mari constructori de instalații electrice din România

Clujenii de la Electrogrup, cei mai mari constructori de instalații electrice din România

Compania de infrastructură Electrogrup Cluj a fost desemnată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pe primul loc la nivel național în topul întreprinderilor mari de construcție a instalațiilor electrice.

“Munca echipei noastre de profesioniști și dedicarea de zi de zi sunt recompensate cu un premiu valoros, care ne face mândri și încrezători în evoluția noastră viitoare. Activitatea Electrogrup a fost recunoscută cu premiul național – locul I în categoria construcții – întreprinderi mari, lucrări de instalații electrice. Distincția ne-a fost acordată de CCIR, motivație în plus pentru performanță”, a anunțat conducerea Electrogrup.

În acest an, compania clujeană s-a clasat pe locul șapte într-un top al antreprenorilor generali în construcții din România, realizat pe baza proiectelor derulate anul trecut pe piețele internă și externă, realizat de agenția de monitorizare a șantierelor IBC Focus.

Electrogrup a demarat lucrările de dezvoltare a unei rețele de telecomunicații 5G pe întreg teritoriul Olandei, una dintre primele inițiative de acest gen la nivel european. “Proiectul este primul dintr-o serie de alte dezvoltări similare pe care le vom porni, anul viitor, în Europa. Suntem pregătiți de dezvoltarea rețelelor de acest tip și în România – avem un context local foarte favorabil să devenim campioni și la 5G”, a declarat Adrian Florea, CEO al Electrogrup.

Societatea clujeană specializată în infrastructura de telecomunicații are un portofoliu de 1.000 de instalări de site-uri de telefonie mobilă, 3.500 de proiecte de instalare de echipamente 2G, 3G, 4G și LTE și 15.000 km de fibră optică instalată în România, dar și în Belgia sau Irlanda.

În acest an societatea clujeană a lansat și o divizie specială dedicată proiectelor dedicate orașelor inteligente și internetului lucrurilor pentru care aplicarea noilor tehnologii 5G va fi unul dintre catalizatori. 5G este numele celei de-a cincea generații de tehnologie pentru rețelele celulare, succesoarea tehnologiei 4G.

Societatea Electrogrup a fost creată de frații Simion și Teofil Mureșan și face parte din E-Infra, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE – ce reunesc 600 de angajați – care au generat o cifră de afaceri consolidată, în 2018, de 110 de milioane de euro.

Comenteaza