Cîţu: Amendăm OUG de compensare a preţurilor la energie cu amânarea plăţii facturilor unde e posibil şi plafonarea preţurilor

Cîţu: Amendăm OUG de compensare a preţurilor la energie cu amânarea plăţii facturilor unde e posibil şi plafonarea preţurilor
| Foto: Arhiva

Conducerea PNL a luat decizia de a amenda proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie în sensul amânării plăţii facturilor acolo unde este posibil şi al plafonării acestor preţuri, a anunţat, vineri, preşedintele partidului, premierul interimar Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, Biroul Executiv a luat decizia ca PNL să amendeze Ordonanţa Guvernului care introduce compensarea facturilor cu mai multe facilităţi.

"În primul rând, i-am rugat pe colegii mei, decizia a fost să introducem şi amânarea facturilor, acolo unde se poate. În acelaşi timp, vom avea şi un amendament cu plafonarea preţurilor. Este foarte important de ştiut că aceste măsuri sunt pentru clienţii casnici şi pentru clienţii non-casnici, deci nu doar pentru persoane fizice, ci şi pentru IMM-uri. Este foarte important să înţelegem că aceste măsuri se vor folosi pentru toată lumea", a afirmat Cîţu, după şedinţa conducerii PNL.

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a declarat că, săptămâna viitoare, PNL ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie prin care să introducă şi o măsură privind plafonarea. 

Comenteaza