Cifră de afaceri în creştere cu 17% pentru Farmec în S1

Cifră de afaceri în creştere cu 17% pentru Farmec în S1
Cifra de afaceri a producătorului clujean de cosmetice Farmec SA a crescut cu aproape 17% în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 54,6 milioane lei, conform unui raport al companiei.

„Piata bunurilor de larg consum a scăzut în primele 6 luni cu 9,7%, iar vânzările de produse nealimentare s-au redus cu 3,4%, conform celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), dar piaţa cosmeticelor are o evoluţie pozitivă. În acest context, am reuşit să creştem vânzările în primul semestru cu aproape 17 procente", a declarat directorul general Mircea Turdean într-un comunicat de presă.

Farmec a investit în acest an în echipamente noi şi în amenajarea unei noi secţii de produse de curăţenie. Producătorul de cosmetice vrea să reabiliteze termic toate spaţiile fabricii în acest an, să modernizeze spaţiile de birouri şi să-şi extindă flota auto.


Farmec este cel mai mare producător de cosmetice din România.

Amintim, fostul director al companiei, care a fost la cârma producătorului de cosmetice mai bine de 40 de ani şi a devenit astfel cel mai longeviv director de companie din România, Liviu Turdean, este propus ca preşedinte onorific al companiei la următoarea adunare generală a acţionarilor. Liviu Turdean a fost director al Farmec SA până în ianuarie 2009, când conducerea companiei a fost preluată de Mihaela Turdean.

Comenteaza