Chiriile din Cluj țin de preț după prima parte a anului, iar interesul a crescut. Cât costă să stai singur în oraș

Chiriile din Cluj țin de preț după prima parte a anului, iar interesul a crescut. Cât costă să stai singur în oraș

Față de luna februarie, garsonierele și apartamentele cu două camere și-au menținut prețul de închiriere în Cluj-Napoca. În schimb s-au ieftinit apartamentele cu trei camere.

În luna martie, prețurile chiriilor din cele mai mari orașe din țară s-au menținut în general constante, comparativ cu luna anterioară. Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Cluj-Napoca, unde prețul mediu solicitat este cu aproximativ 8% mai mic, dar și în Arad, în cazul garsonierelor, unde prețul mediu a scăzut cu 6%. În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Constanța, la garsoniere (10%) și la apartamentele cu trei camere (7%), dar și în Arad la apartamentele cu două camere (7%), potrivit unui comunicat transmis de o firmă specializată în imobiliare.

În Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru garsoniere și apartamente cu două camere, în timp ce prețul mediu pentru apartamentele cu trei camere a scăzut de la 650 de euro (în februarie) la 600 de euro (în martie).

Chirii ClujSursă: Storia

Conform graficului putem observa faptul că garsonierele s-au scumpit cu 30 de euro (echivalentul a 150 de lei) față de aceeași lună din 2022. Apartamentele cu două camere sunt cu aproximativ 80 de euro mai scumpe față de anul trecut, iar cele mai mari, cu 3 camere, costă cu 150 de euro mai mult.

Luna martie a început cu un interes crescut pentru chirii, românii au vizualizat cu 8% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de luna februarie, conform celor mai recente date oferite de platforma de imobiliare storia.ro. Este confirmat interesul oamenilor și prin numărul de contactări care a crescut cu 10% față de luna anterioară, respectiv cu 1% față de aceeași lună a anului trecut

Comenteaza