Chiriile devin tot mai scumpe. Ce tip de apartamente din Cluj-Napoca costă mai mult cu 15%

Chiriile devin tot mai scumpe. Ce tip de apartamente din Cluj-Napoca costă mai mult cu 15%
| Foto: Arhiva

Cluj-Napoca și București sunt orașele care au cele mai scumpe chirii din România. Experții afirmă că din cauza inflației și a modificărilor fiscale, prețurile vor crește semnificativ.

Cele mai scumpe chirii pot fi găsite în Capitală și Cluj-Napoca, în timp ce Timișoara rămâne cel mai accesibil oraș pe toate cele trei categorii de apartamente, potrivit imobiliare.ro.

Chirii cu până la 15% mai scumpe în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate s-au menținut la 310 de euro pe lună pentru o garsonieră, 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,1%.

„Chiriile continuă să crească, inclusiv în lunile de vară când, sezonalitatea specifică acestui segment ar trebui să implice pretenții mai scăzute. Inflația și modificările fiscale pun însă presiune pe prețuri, iar în septembrie ne așteptăm la creșteri semnficative. Dacă în Timișoara, diferențele de preț se situează între 8% si 10%, în Constanța acestea depășesc 20% pe toate segmentele.”– Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.

La nivel național, chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la 350 de euro până la 480 de euro, conform datelor Imobiliare.ro.

Atunci când vine vorba despre garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 310 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică de la 400 de euro, până la 650 de euro, conform datelor imobiliare.ro

 

Comenteaza