Chef Foa își mărește rețeaua de restaurante la Cluj

Chef Foa își mărește rețeaua de restaurante la Cluj
Lanțul de localuri lansat de Chef Foa va beneficia de o importantă infuzie de capital

Rețeaua de localuri Stradale a decis să majoreze numărul de unități din Cluj-Napoca, în ciuda pandemiei, în urma unei infuzii de capital primite de la fondul de investiții Mozaik. 

Mozaik Investments a semnat un parteneriat cu grupul Flavours, susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii acestuia. Se continuă strategia de consolidare și creștere pe următorii doi ani a grupului, prin dezvoltarea brandurilor din portofoliu: Stradale - lanțul de restaurante fast-casual, Mitzu – lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale, și Flavours – divizia de catering a grupului.

Direcțiile strategice includ digitalizarea și crearea unei linii noi de producție cu meniuri mai sănătoase și preparate "de la fermă la furculiță". „Mozaik investește, în primul rând, în echipele din spatele brandurilor. Nivelul la care au ajuns și felul în care au gestionat criza de anul trecut sunt exemple clare că vorbim despre o echipă alături de care vrem să fim mulți ani de acum înainte. Suntem convinși că grupul Flavours își va consolida poziția de lider în HoReCa”, a spus Vlad Bușilă, Managing Partner al Mozaik Investments.

„Cu Mozaik Investments alături, viziunea noastră de a deveni o companie integrată, cu perspectivă de business de 360 de grade în servicii, este mult mai aproape de a fi îndeplinită‟, a spus Raluca Țeposu, CEO al Flavours Group. Stradale numără 14 locații, dintre care una în Cluj-Napoca și restul în București.

Alte șase unități urmează să fie deschise până în 2023, în București, Cluj și Timișoara. Mitzu, conceptul de cafenea desprins din Stradale, are 13 locații, cu planuri să ajungă la 18 până în 2023, incluzând o locație de tip "flagship" în Record Park, din Cluj-Napoca, potrivit Start-up.ro.

Pentru Flavours, brandul umbrelă pentru întreaga companie, se plănuiește o investiție majoră, de 1 milion de euro, în dezvoltarea zonei de logistică, tehnologie, pregătirea echipelor. Flavours a luat naștere ca o companie de catering care livra mâncare, sub semnătura lui Chef Foa (bucătarul Florin Scripcă). Aceasta are locații în București și Cluj, iar livrările se pot face în toată țara. Flavours a organizat 5.000 de evenimente, cu 2 milioane de clienți.

În 2015, a apărut Stradale, cu conceptul de prânz într-o clădire de birouri, școală sau instituție publică. Stradale numără 14 restaurante și e prezent în clădiri de birouri tip A, în București și Cluj, școli private, instituții (Ambasada SUA). Dintr-o prăjitură cunoscută în București, Mitzu a devenit un loc unde se pot savura cafea de specialitate, dulciuri, sendvișuri făcute în casă. Cafenelele sunt în aceleași locații cu Stradale.

Mozaik Investments este un fond de investiții care a luat naștere în 2019 prin parteneriatul dintre un antreprenor de succes, Sacha Dragic, un veteran în private equity, Roland Haas, și un fost bancher, Vlad Bușilă, având în spate mai mulți investitori privați, atât locali cât și regionali.

Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere oferind capital și know-how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 1 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge și la 10 ani. Fondul acoperă Europa Centrală și de Est.

Comenteaza