Cerealele de Cluj vând bine. Afaceri de aproape de 1 miliard de lei pentru o companie locală

Cerealele de Cluj vând bine. Afaceri de aproape de 1 miliard de lei pentru o companie locală
| Foto: pxhere.com

East Grain Cluj, trader de cereale, estimează afaceri de circa 991,3 milioane de lei pentru anul în curs, o creștere de peste 30% față de 2021 și anunță investiții de 3 milioane de euro în 2022.

Grupul East din judeţul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 991,3 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de cea realizată anul trecut, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor oferite de reprezentanţii grupului.

Investiții de 3 milioane de euro 

Investiţiile din acest an sunt de aproape 3 mil. euro pentru a-şi cumpăra propriul parc de camioane şi pentru a creşte capacitatea de depozitare a cerealelor.

„Cele mai importante proiecte de investiţii din 2022 sunt unul de 1,3 milioane de euro pentru a cumpăra flotă proprie de camioane şi unul de 1,5 milioane de euro pentru achiziţii de noi baze de depozitare (a cerealelor – n.red.) şi extinderea şi modernizarea reţelei de silozuri existente“, au spus reprezentanţii grupului East pentru ZF.

Grupul East este alcătuit din cinci companii, iar East Grain, care se ocupă de tradingul de cereale, plante oleaginoase, materii prime furaje şi îngrăşăminte, este cea mai mare, cu venituri nete de 539 de milioane de lei în 2021, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Comenteaza