Centru de cercetare-dezvoltare la USAMV, pe bani europeni

Centru de cercetare-dezvoltare la USAMV, pe bani europeni
Un nou centru de dezvoltare a biotehnologiilor aplicate în diagnostic şi terapii moleculare va fi dezvoltat în perioada următoare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect finanţat cu bani europeni, în valoare totală de peste 5,3 milioane de lei. Mai bine de 3 milioane din sumă sunt asigurate de Uniunea Europeană.

Centrul de cercetare-dezvoltare „Biotehnologii aplicate în diagnostic si terapii moleculare" include cosntruirea unui sediu şi dotarea acestuia cu echipamente şi instalaţii, între care o instalaţie de microîncapsulare, ecograf de înaltă rezoluţie pentru analiză ultrasonografică pe animale şi un cromatograf de lichide de înaltă performanţă, arată reprezentanţii universităţii.

Proiectul este derulat de Proplanta SRL, o microîntreprindere cu şapte angajaţi care are activitate de cercetare-dezvoltare în cadrul USAMV. Directorul ştiinţific Carmen Socaciu spune că va achiziţiona cu aceşti bani un imobil pe strada Trifoiului, în Andrei Mureşanu, care va fi dotat pentru activităţi de cercetare-dezvoltare. "În mai 2012 va deveni funcţional", spune ea.


„Pe baza infrastructurii create se va îmbunătăţi performanţa de cercetare aplicativă şi dezvoltare de produse sau tehnologii din Centrul Proplanta, vor fi create locuri de muncă pentru tineri specialişti din domenii interdisciplinare, vor fi dezvoltate colaborări internaţionale şi naţionale, prin proiecte ce stimulează inovaţia în domeniul tehnologiilor biomedicale avansate", arată USAMV.

Comenteaza