Câţi bani aduc inspectorii fiscali din Cluj la bugetul Statului într-o singură lună

Câţi bani aduc inspectorii fiscali din Cluj la bugetul Statului într-o singură lună
Se plâng că banii din buget nu ajung, dar numai la Cluj, şi doar în octombrie, banii aduşi doar de inspectorii fiscali ajung la aproape opt milioane de lei, sume suplimentare din controalele la firme.

Direcţia Finanţelor Publice Cluj are un compartiment ce numără fix 101 angajaţi cu atribuţii de inspecţie fiscală. În octombrie aceştia au verificat 226 firme, adică o medie de două controale pentru fiecare inspector. Doar din aceste controale au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare în sumă de 6,64 milioane de lei - aceasta dacă nu punem la socoteală banii aduşi din controale la contribuabilii persoane fizice: 61 au fost verificaţi în octombrie de inspectorii fiscali, verificări ce au adus la bugetul de stat o sumă de 1,3 milioane de lei. În total, aproape opt milioane de lei.

Unul dintre obiectivele dispuse prin programul de activitate al inspectorilor a fost verificarea realităţii şi legalităţii sumelor negative din deconturile de TVA cu opţiune de rambursare primite pentru inspecţie fiscală, dar şi soluţionarea acestora. Astfel, în cursul lunii octombrie au fost soluţionate 118 cereri de rambursare de TVA cu control anticipat, ce reprezintă în total o sumă de 16,6 milioane de lei.

 

Comenteaza