Video Foto Casa din baloți de paie, construită în județul Cluj: ”Te face să te simți liber”

Doi clujeni au muncit ani de zile la o casă din baloți de paie, care are acum tot confortul necesar și este independentă energetic.

Casa „verde” a fost recent dată ca exemplu în presa națională, iar de cei de la agrointel.ro au realizat un reportaj pe acest subiect. Casa din baloți de paie este situată în zona Cetatea Romană din municipiul Turda, județul Cluj. 

”Minunata casă a doi tineri, Eliza și Dragoș, se ridică în mijlocul naturii și este o locuință cu totul aparte. Este construită din baloți de paie, cu tencuită din lut, întreaga structură fiind realizată numai din materiale naturale.

Încă de la început, cei doi tineri au văzut potențialul terenului și s-au gândit să folosească rezerva de lut din zonă. Baloții de pai au fost cumpărați de la un vecin, iar lucrările la casă le-au făcut pe cont propriu.

Casa din baloți de paie este una nu doar primitoare, ci și foarte călduroasă. Eficiența energetică a acestei structuri este una ridicată, cu condiția să fie acordată o atenție maximă detaliilor de construcție.

De nouă ani de când s-au mutat în casa din baloți de paie, Eliza și Dragoș au avut o singură neplăcere. Cea a interesului exagerat pentru căminul pe care au ales să și-l construiască singuri, așa cum și-au dorit ei.

Stând la masă în casa lor din baloți de paie, Eliza și Dragoș recunosc că o astfel de locuință nu este pentru oricine. Și nu din cauza costurilor sau a muncii depuse, ci pentru că o astfel de casă îți oferă o cu totul altă perspectivă asupra vieții. Te face să te simți liber”, au relatat cei de la agrointel, după ce au stat de vorbă cu Eliza și Dragoș, proprietarii căsuței din baloți de paie. 

Sursa foto: captura video - https://www.youtube.com/ - Agrointeligenta/Casa din baloți de paie

Comenteaza