Cartierul Europa, evitat de cumpărătorii de apartamente

Cartierul Europa, evitat de cumpărătorii de apartamente
Cea mai mare cerere pentru locuințe la bloc este la Cluj pentru apartamentele din cartierele vechi, Gheorgheni, Zorilor, Mărăști, dar și pentru zona centrală, conform statisticilor imobiliare.

Indicele Blitz pentru apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca a înregistrat în luna octombrie valoarea de 1.116 euro/mp, cea mai ridicată de la începutul anului, confirmând tendința de creştere. Faţă de luna precedentă, apartamentele din Cluj s-au scumpit, în medie, cu 1%, iar faţă de octombrie anul trecut cu 11,94%, o evoluţie semnificativă venită pe fondul creşterii cererii.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat în rândul apartamentelor cu două camere, care au câştigat faţă de octombrie 2014, în medie, 15,82%, în special datorită interesului crescut pentru acest tip de locuinţă din partea clienţilor solicitanţi de credite Prima Casă şi alte credite ipotecare.

Topul cartierelor nu a suferit modificări faţă de luna anterioară, fiind dominat de cartierele vechi: centru, Zorilor, Gheorgheni, Grigorescu, Mărăşti. Este interesantă evoluţia preţurilor apartamentelor din principalele cartiere ale Clujului plus Floreşti în ultimul an. Astfel, cele mai mari creşteri s-au înregistrat în rândul apartamentelor din Gheorgheni - 15,21%, centru - 14,56% și zona Floreşti - 14,53%.

Cartierul Mărăşti depăşeşte media de 11,94%, apartamentele de aici apreciindu-se cu 12,24%. Sub medie se află cartierele - Zorilor 10,03%, Bună Ziua - 10,02%, Grigorescu - 9,56%, Mănăştur - 7,86% şi Europa - 5,87%. Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar care prezintă valoarea medie a preţurilor publice exprimată în euro/mp, pentru apartamentele de vânzare din Cluj.

Comenteaza