Carrefour vrea să cumpere magazinele Cora din România. Belgienii încă se codesc

Carrefour vrea să cumpere magazinele Cora din România. Belgienii încă se codesc

Grupul francez Carrefour, al doilea jucător de pe piaţa locală de retail din România, tatonează preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din țara noastră, conform ZF. Discuţiile se poartă unu la unu, spun sursele din piaţă.

Oficialii Cora neagă informaţiile, ba chiar vorbesc despre reluarea expansiunii, proces blocat acum mai bine de cinci ani. Reprezentanţii Carrefour România, un business de 9 miliarde de lei anual, nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Cora este cel mai puţin extins lanţ de magazine din comerţul modern local, care după 16 ani de prezenţă în România numără doar 11 hiper­marketuri cu afaceri de 1,8 miliarde de lei. În Cluj rețeaua deține un hipermarket la ieșirea din municipiu spre comuna Florești.

Preluarea reţelei de către Carrefour ar însemna însă pentru aceştia din urmă şansa de a deveni - pentru prima dată în instorie - liderul comerţului alimentar din România. Poziţia este deţinută momentan de Kaufland.

Lanţul de hiper­marketuri Cora a reluat discuţiile privind vânzarea operaţiunilor din România. Negocierile vin la câţiva ani după ce franco-belgienii au mai purtat discuţii cu retailerii locali, printre care se număra chiar şi Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ modern, potrivit surselor ZF. Şi atunci oficialii Cora au negat. Părţile nu au ajuns însă la o înţelegere, aşa că tranzacția a picat atunci.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza