Carmangeriile Moldovan se extind în rețeaua Mega Image la Cluj

Carmangeriile Moldovan se extind în rețeaua Mega Image la Cluj

Produsele și preparatele din carne fabricate de societatea Cosm-Fan vor fi comercializate în mai multe supermarketuri din rețeaua Mega Image.

Primul punct de vânzare de acest gen activat în lanțul Mega Image a fost cel din Platinia Shopping Center, cel dintâi supermarket creat de rețeaua grecească la Cluj. Ultimul stand amenajat de Moldovan este cel din insulița din noul supermarket din Baciu, dat în funcțiune pe strada Galaxiei.

Societatea din Apahida a fost înființată în 1994 de către Ștefan și Cosmin Moldovan, tată și fiu, sub denumirea de Cosm-Fan Carmangerie care au transformat bucătăria de vară și garajul din curte într-un atelier de producție de preparate din carne după rețete tradiționale. Ulterior, afacerea s-a extins, permițând extinderea atelierului și deschiderea unor magazine proprii, sub coordonarea Ameliei Moldovan, soția directorului actual.

În 2003 familia Moldovan a început să investească într-o fermă de vaci la Mociu,  unde acum cresc 270 de vaci. În anii 2007-2008, compania a fost reclădită cu ajutorul a 3,5 milioane de euro din fonduri în Programul Special de PreAdreare pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (SAPARD), îndreptate înspre modernizarea și tehnologizarea spațiului de producție.

În perioada 2014-2016, la fermă s-au investit 1,6 milioane de euro pe baza unui proiect din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. În 2014, la 20 de ani de existență, afacerea a trecut printr-un proces de rebranding, în Moldovan - Carmangeria Sânnicoară.

Magazinele dispun acum de zonă de vânzare și de o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde pregătite de bucătarii companiei. De asemenea, clienților li se oferă, la cerere, consultanță în prepararea cărnii și în folosirea condimentelor.

În noiembrie 2016 societatea a inaugurat o nouă unitate de producție în cadrul Centrului Agro Transilvania de la Dezmir, investiție s-a ridicat la 670.000 de euro, proiectul fiind finanțat prin contribuție proprie, prin programul PHARE și prin Banca Comercială Română.

Principalii competitori pe piața clujeană în acest domeniu sunt CIA Aboliv (42,4%), Puiul Regal (20,7%), Mariflor (14,1%), Carmic (5,9%), Romserg Exim (2,2%), conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza