Când va fi gata proiectul final pentru PNRR-ul României

Când va fi gata proiectul final pentru PNRR-ul României
| Foto: CaleaEuropeana.ro

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se află în etapa de evaluare, care presupune solicitări de clarificări suplimentare din partea Comisiei, referitoare la diverse aspecte tehnice ale documentului.

Comisia Europeană evaluează toate planurile de redresare şi rezilienţă propuse de Statele Membre, prin intermediul unui sistem de punctare pe criterii in conformitate cu Anexa V la Regulamentul 2021/241, legate de recomandările specifice fiecărei ţări, inclusiv cu privire la etichetele de verde şi digital - condiţii prealabile pentru o evaluare pozitivă.
 
Astfel, pentru anumite etichetări, ţinte, jaloane sau costuri estimate sunt solicitate diverse clarificări. Conform art.19 din Regulament, orice Stat Membru poate transmite clarificări sau explicaţii suplimentare, poate înainta justificări detaliate sau chiar înlocui un proiect, dacă, în urma consultărilor, se concluzionează că această acţiune ar asigura într-un mod mai eficient îndeplinirea obiectivelor Mecanismului.
 
Conform calendarului stabilit împreună cu Comisia Europeană, etapă de evaluare se va finaliza în luna iulie. Apoi, din septembrie 2021, se va lucra împreună cu Comisia la actele de punere în aplicare a Planului, iar Comisia va emite propunerea de adoptare a Planului.

Comenteaza