Cand se lansează programul RABLA. Bugetul este de 1,5 miliarde de lei

Cand se lansează programul RABLA. Bugetul este de 1,5 miliarde de lei
| Foto: stirilekanald.ro

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că programele Rabla pornesc peste două săptămâni. Bugetul este mai mare decât cel de anul trecut, a precizat demnitarul.
 

Ministrul Mediului a anunţat că programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi lansate pe 24 martie. Bugetul total al celor două programe este de 1,5 miliarde lei.

În paralel, se lucrează la programul Rabla Local. Acesta reprezintă o premieră şi va fi realizat în colaborare cu primăriile. Bugetul programului este de 240 milioane lei, iar beneficiarii vor primi câte 3.000 de lei fiecare.

Fără tichet RABLA pentru mașinile electrice mai scumpe de 75.000 euro

Marea noutate în ceea ce privește programul Rabla Plus este plafonul de 75.000 de euro la achiziția unui model cu zero emisii. Românii vor primi în continuare 51.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice noi sau 54.000 de lei dacă sunt casate două vehicule uzate.

Prima de casare Rabla Clasic va crește la 7.000 de lei. Dacă sunt casate două mașini uzate, valoarea ecotichetului crește la 10.000 de lei.

În acest an va fi şi programul Microbuze electrice care se adresează untăţilor de învăţământ. Cererile vor fi centralizate de consiliile judeţene

Comenteaza