Foto Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni i-au sărit în ajutor

Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni i-au sărit în ajutor
Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni au sărit în a
Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni au sărit în a
Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni au sărit în a
Cafenea socială din Cluj, cu angajați cu dizabilități și premiată de Google, are probleme financiare. Cei de la 5 to go și mulți clujeni au sărit în a

Cafeneaua socială Cofeels din Cluj-Napoca, prima de acest tip din oraș, afacere în cadrul căruia lucrează doar angajați cu dizabilități, are nevoie de ajutorul iubitorilor de cafea. Fondatorul business-ului spune că are de plătit datorii de 31.000 de lei, iar ca să facă rost de acești bani cere ajutorul iubitorilor de cafea: să comande cadou de sărbători o pungă de cafea "Seaside'' - ''blendul nostru de cafea de specialitate, creat cu pasiune de către Mihai Arsenie, un talentat barista cu sindrom Down. Inspirată din aromele bogate ale Columbia și Etiopia, această cafea 100% Arabica, prăjită mediu, vă va răsfăța simțurile în fiecare ceașcă.'' Are nevoie de 2.500 de comenzi pentru a trece peste problema cu care se confruntă tot mai des micile afaceri. 

„Asta să fie oare sfârșitul? Așa arată falimentul? De o lună mă întreb foarte des asta. Să-ți indeplinești un vis e uneori ireal, insă-i o spaimă și mai mare când te afli în fața situației de a pierde ceva ce ți-ai dorit atât de mult. Sunt în fața voastră cu o parte din povestea mea antreprenorială, o poveste plină de provocări. În acești primi 2 ani de drum, am experimentat dificultăți care m-au adus la un punct în care am nevoie de ajutorul vostru.

Acum, vă deschid ușa în lumea cafenelei mele, având un motiv clar în minte: să plătesc datorii 31,000 lei. Pentru mine, asta înseamnă că trebuie să vând cel puțin 2400 de pachete de cafea Seaside până la Crăciun.
Îmi pun inima în această afacere, dar recunosc că, uneori, e greu să faci față singur. Așa că m-am gândit că ar fi momentul să vă implic și pe voi în povestea mea. Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul.
Dacă sunteți în căutarea unui cadou deosebit pentru Crăciun sau pur și simplu vreți să vă bucurați de o cafea excepțională, vă îndemn să luați în considerare pachetul nostru de cafea Seaside.

Fiecare pachet achiziționat nu înseamnă doar o plăcere pentru papilele voastre gustative, ci și un pas mic, dar important, în sprijinul visului meu antreprenorial. Toate detaliile despre pachetul nostru de cafea poti fi vizualizate la link-ul de mai jos. Tot de pe site-ul nostru puteti plasa si o comanda. https://www.cofeels.ro/seaside-cafea-de-specialitate.html",scrie Lucian Butnaru, fondatorul acestui proiect. 

De la postarea anunțului, în mai puțin de 24 de ore, sute de oameni s-au mobilizat și au achiziționat câte una sau două pungi de cafea. Postare are peste 4.500 de share-uri și aproape 1.600 de like-uri. Surpriza a venit de la cei din rețeaua 5 to go, care au lăsat un mesaj de susținere: ''Baieti, nouă ne place mult ce faceți! Felicitări!
Cumpărăm și noi și am îndemnat și comunitatea noastră să o facă!". 

Anul trecut, cafeneaua socială Cofeels din Cluj-Napoca a fost premiată cu trofeul Recenzia de Aur de Google. Lucian Butnaru este fondatorul acestui proiect care, din pasiune pentru cafeaua de specialitate, a reușit, alături de echipa sa, să creeze un spațiu aparte pentru oameni, cu gust și poftă de vorbă. Angajații cafenelei sunt pasionați de ceea ce fac, chiar dacă au dizabilități: de la diabet, la sindrom Down sau probleme de vedere și auz. 

"Ne găsești pe Gheorghe Șincai nr. 9, Cluj-Napoca de luni până vineri între 7:30-16:30 și în weekend de la 9:00-16:00.Cât despre viitor, ne propunem ca în anul ce urmează să ne implicăm în și mai multe proiecte și evenimente cu caracter social. Noi avem deja câteva idei la care încă „șurubărim”, dar dacă te gândești la ceva anume și ai nevoie de ajutor, te așteptăm la o cafea!", transmit cei de la cafenea. 

În afară de cafea, aici mai pot fi găsite brioșe cu cremă de vanilie, o serie de ceaiuri și câteva băuturi artizanale făcute din pulpa cireșei de cafea. Au și o vitrină cu lumânări de la o întreprindere socială care angajează persoane din centrele de plasament. Acestea sunt confecționate din ceară de soia. De asemenea, se regăsesc și bufnițele pictate manual de persoane cu dizabilități intelectuale.

 

Comenteaza