Cadou de Crăciun pe Autostrada Transilvania! Se taie panglica pe lotul Chețani - Câmpia Turzii

Cadou de Crăciun pe Autostrada Transilvania! Se taie panglica pe lotul Chețani - Câmpia Turzii

Deschiderea lotului Chețani - Câmpia Turzii, care urmează să fie dat în circulație săptămâna aceasta, va lega complet prin autostradă Târgu Mureș de Cluj.

Lotul Chețani - Câmpia Turzii, bucata lipsă de autostradă dintre Cluj și Târgu Mureș, este, în sfârșit, gata. Mai mult, constructorul austriac Strabag și asociatul german Geiger au terminat lucrarea cu circa 8 luni mai repede decât era prevăzut în contract - luna august 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, în cadrul unei ședințe parlamentare, că lotul de 16 km va fi dat în circulație joi sau vineri.

Așadar, urmează ca de la finalul acestei săptămâni, după deschiderea acestei secțiuni, să se poată circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureș (județul Mureș) până la Nădășelu (județul Cluj).

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are o lungime de 16 kilometri, iar prin darea în trafic va permite circulația pe autostradă completă între Târgu Mureș și Cluj (Nădășelu) și un traseu de autostradă complet, pe 232 de kilometri între Târgu Mureș și Holdea.

Noua secțiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda (județul Cluj) prin scoaterea traficului greu din localitate.

Comenteaza