Cadastrul pentru autostrada dintre Cluj și Sălaj costă 1 milion de euro

Cadastrul pentru autostrada dintre Cluj și Sălaj costă 1 milion de euro

O asociere de cinci firme a câștigat contractul pentru întocmirea documentațiilor cadastrale în vederea exproprierilor necesare construirii a 80 km din Autostrada Transilvania (A3), între cele două județe. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat contractul având ca obiect prestări de servicii de întocmire documentații cadastrale și rapoarte de evaluare pentru imobilele afectate de coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică Autostrada Brașov – Târgu-Mureș - Cluj - Oradea.

Vizată este secțiunea Mihăiești - Suplacu de Barcău, de 80 km, pe teritoriul localităților Sânpaul (din județul Cluj) și localităților Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea, Zalău, Meseșenii de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca (județul Sălaj).

Ofertantul declarat drept câștigător este asocierea Cornel & Cornel Topoexim, Geoter Proiect, Theotop, CI Gheorghe Simona Florina, MS Dumitrașcu și Asociații. Valoarea contractului este de 4,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, finanțarea fiind din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 30 de luni de la data semnării. Autostrada Transilvania are la această dată 110 km aflați în lucru. În ianuarie este termenul de depunere a ofertelor pentru tronsoanele Poarta Sălajului – Nuşfalău (41 km), cu tunelul Meseș, şi Suplacu de Barcău – Chiribiş (26 km).

"Peste doar câteva săptămâni, vom putea spune că A3 a intrat în linie dreaptă, pe un drum ireversibil al construcției ei, cu toate proiectele licitate, cu toate contractele semnate. Astfel, la sfârşitul următorilor patru ani, ne propunem ca 160 km din A3 să fie daţi în trafic", a declarat ministrul Lucian Bode.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza