Bună Ziua și Plopilor, cartierele în ascensiune ale Clujului. Cât se cere pe un apartament

Bună Ziua și Plopilor, cartierele în ascensiune ale Clujului. Cât se cere pe un apartament
Zona Bună Ziua cuprinde numeroase ansambluri rezidențiale noi

Cartierele care au cunoscut cea mai accelerată cerere de preţuri la locuințe din oraș sunt Bună Ziua, majoritar cu ansambluri nou dezvoltate, şi Plopilor, datorită poziţiei optime lângă spaţii verzi și în proximitatea Someşului.

La un an de la începutul pandemiei, piaţa imobiliară din Cluj e în creştere constantă, conform statisticilor agenției Blitz Imobiliare. "Piaţa de vânzări de apartamente cunoaşte o revenire a nivelului preţurilor pe creştere începând de la finalul lunii decembrie. În mod normal, în ultimii ani, februarie şi martie scădeau progresiv ca volum faţă de ianuarie, pe fondul sezonalităţii.

Anul acesta a fost atipic, iar cifra de afaceri a companiei a crescut în februarie cu 70% faţă de 2020. Creşterea este susţinută pe toate segmentele principale: vânzări de apartamente şi de case. Singurele segmente care au încă de recuperat sunt cele de spaţii de birouri", a explicat Cătălin Priscorniţă, CEO al Blitz.

Preţul mediu pe metru pătrat pentru un apartament de două camere ajunge în Cluj-Napoca la 1.634 euro. Între zonele care au cunoscut în ultimele două luni o creştere accelerată de preţuri sunt Bună Ziua (1.736 euro/mp), majoritar cu ansambluri nou dezvoltate, şi Plopilor (2.230 euro/mp), datorită poziţiei optime lângă spaţii verzi, în proximitatea Someşului, cu acces facil către mai multe zone de interes ale oraşului.

Chiriile, în scădere cu 22%

Un apartament cu două camere, de 54 mp, aflat într-un bloc nou, la etaj intermediar, în Bună Ziua ajunge la 93.000 de euro, iar un apartament în Plopilor, în bloc vechi dar modernizat, sare de 125.000 de euro. Piaţa chiriilor cunoaşte o revenire a volumului de cereri şi implicit de tranzacţii, pe fondul unor veşti pozitive cu privire la reluarea activităţii în spaţiile fizice a multor companii.

"Preţurile rămân la niveluri foarte avantajoase pentru cei interesaţi, cu o scădere medie de 22% faţă de februarie  2020. Faţă de lunile anterioare există mici variaţii de plus-minus 3% pe cartiere, ca urmare a fluctuaţiei cererii şi ofertei" a spus oficialul Blitz.

Pentru închirierea unui apartament de 2 camere, preţul mediu cerut este de 340 euro/lună. În zona centrală a Clujului preţurile pot ajunge la 407 euro/lună, faţă de un minim de 220 euro/lună în Floreşti. Blitz este o companie antreprenorială cu 150 de angajaţi şi colaboratori și afaceri de 2,5 milioane de euro în 2020

Comenteaza