Bugetul pentru 2021 trebuie aprobat de guvernul următor/ Va mai fi o rectificare bugetară până la finele anului

Bugetul pentru 2021 trebuie aprobat de guvernul următor/ Va mai fi o rectificare bugetară până la finele anului

Bugetul pentru 2021 trebuie aprobat de guvernul următor, dar în acest moment MFP a început o analiză a cheltuielilor pe ordonatori de credit pentru a vedea exact care este execuţia, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice (MFP), Florin Cîţu, întrebat dacă va creşte sau va îngheţa salariile bugetarilor în bugetul viitor.


"Vă vom prezenta bugetul pentru anul viitor la momentul oportun. Ştiţi foarte bine că bugetul trebuie aprobat de guvernul următor. Totuşi, în acest moment am început o analiză a cheltuielilor pe ordonatori de credit să vedem exact care este execuţia. Bineînţeles totul va fi prezentat de guvernul care va fi după alegerile din 6 decembrie. Ştiţi foarte bine că asta este legislaţia în vigoare", a spus Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el a menţionat că bugetele sunt "construite pe legislaţia în vigoare".

Întrebat dacă va mai exista o nouă rectificare bugetară, ministrul a afirmat că va mai exista.

"Mă uit în fiecare lună la execuţia bugetară şi aşa cum arată lucrurile acum va mai fi nevoi de rectificare bugetară până la finalul anului", a precizat Florin Cîţu.

Pe de altă parte, în luna august a acestui an, şeful de la Finanţe declara că ar prefera să vină cât mai curând cu un buget pentru anul viitor şi să nu mai aştepte luna decembrie.

"Am pregătit pentru tot anul acesta finanţarea. Ştim exact pe fiecare capitol de buget. Eu vreau să nu mai aşteptăm sfârşitul anului, vreau să venim cu un buget să-l prezentăm cât mai repede pentru anul viitor. (...) Aş prefera să venim cu un buget pentru anul viitor cât mai curând să nu aşteptăm iarăşi decembrie, să ne grăbim", a spus, în 19 august, ministrul Finanţelor, la Digi24.

El a subliniat, la momentul respectiv, că au loc întâlniri periodice cu preşedintele Klaus Iohannis pe fonduri europene, pe pachetul primit de la Comisa Europeană.

"La toate aceste întâlniri sunt discuţii foarte aplicate, întrebări pe care să le punem Comisiei pentru a ne asigura că atunci când se creionează planul şi va fi aprobat să nu fie un proiect pe care noi l-am uitat şi apoi să vrem să-l introducem şi nu putem pentru că nu am cerut exact condiţiile.(..) Vrem să tragem toţi aceşti bani. De aceea ne uităm şi la încărcarea bugetară pe următoarea perioadă", a explicat Cîţu.

Comenteaza