Bugetari fără tichete VIDEO

Bugetari fără tichete VIDEO
Veşti proaste pentru bugetari. Angajaţii la stat nu vor primi nici anul viitor tichete de masă, tichete cadou sau de vacanţă, dar nici gratuităţi la transportul feroviar. În acest sens, Guvernul Ponta pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă. Tichetele şi gratuităţile pentru bugetari au fost suspendate începând cu anul 2009.

"Eu cred că atâta timp cât economia nu merge aşa cum ne-am aşteptat cu toţii şi atâta vreme cât agenţii economici produc cu greu acea plus valoare, cred că trebuie să fim puţin solidari şi cu mediul privat şi cel care generează impozitele şi taxele din care sunt plătiţi agenţii bugetari", a spus Aurelia Cristea, deputat PSD Cluj.

Opoziţia anunţă că bugetarii vor primi şi alte veşti proaste.

"Mă tem că veştile proaste nu se termină aici şi eu sunt convins că vor urma şi veşti mai proaste pentru că actuala guvernare nu are colectare la bugetul de stat şi preferă să introducă noi taxe pentru a stimula creşterea evaziunii fiscal, în mod paradoxal", a declarat Radu Moisin, consilier PDL.

Măsura se aplică instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare. Excepţie fac instituţiile finanţate integral din venituri proprii şi serviciile de ambulanţă, potrivit proiectului elaborat de Ministerul Finanţelor.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza