Bucureştiul depăşeşte Clujul de patru ori la oportunităţile pentru IT-işti

Bucureştiul depăşeşte Clujul de patru ori la oportunităţile pentru IT-işti
Numărul locurilor de muncă în sectorul tehnologiei informaţiilor (IT) la Cluj era de patru ori mai mic decât cel disponibil în Bucureşti.

Cele mai multe joburi sunt pentru programatori, urmate de anunțurile pentru manageri de proiect, web designeri, administratori de rețea și testeri IT, potrivit statisticilor site-ului de recrutare a forţei de muncă BestJobs. 
 
Dacă la început de an oferta cuprindea 2.481 de anunțuri de joburi în IT (1.749 pentru programatori, 661 pentru manageri de proiect, 71 pentru administratori de rețea) în prezent ea s-a dublat, existând 4.867 anunțuri pentru cei interesați. Angajatorii sunt în căutare de tineri cu cunoștințe sau experiență în C, C++ și C#,. Net, My SQL, Java, HTML, CSS, PHP, Python și Big Data. 
 
Cele mai multe posturi sunt în București (1.550 de anunțuri), Cluj-Napoca (413), Timișoara (379), Iași (293), Brașov (231) și Sibiu (157) unde se regăsesc de asemenea și cei mai mulți candidați cu experiență în domeniu. Majoritatea firmelor caută însă angajați din toată țara, astfel orice persoană interesată de o relocare poate opta pentru una din ofertele disponibile. Cu o ofertă variată vin și companiile din  străinătate, interesate să angajeze persoane cu experiență (minim 3-5 ani), cunoscătoare a limbilor engleză, germană sau franceza. 
 
European Dynamics recrutează pentru Bruxelles și Stockholm, Network ERP & IT pentru Hamburg, Dortmund și Munchen, Connido Limited pentru Londra, Fairpromise pentru Nisa, Smart Recruit Solutions Limited pentru Rotterdam, Birmingham, Amsterdam, BVBA Mactan pentru Bruxelles, IT Search pentru Athlone (Irlanda), ITIS și ZnanyLekarz pentru Varșovia, Tipico Group pentru Saint Julian's în Malta, Safebridge Cyprus pentru Hamburg și Limasssol, Nuweb Systems pentru Manchester, LEADing Practice ApS pentru Dronningmolle (Danemarca), Analytic Company pentru Hamburg, Hiberus Tecnologias pentru Zaragoza, Sublime Skinz Labs pentru Paris, Inaxio Consulting pentru Eindhoven și Mannheim, iar Matritel, pentru Viena. 
 
"Cu salarii ce încep de la 3-4.000 de euro pentru cei cu experiență în PHP și 4-5.000 euro pentru cunoscătorii limbajului Java, respectiv un mediul de lucru dinamic și multicultural, ofertele acestor companii devin tot mai atractive pentru tinerii programatori români.

Developerii sunt la mare căutare și în România, companiile autohtone încearcă și ele să se alinieze la standardele internaționale în ceea ce privește oferta salarială și beneficiile oferite. Astfel se încearcă crearea unui mediu motivant și plin de oportunități și pe plan național", conform reprezentanţilor BestJobs

Etichete
Comenteaza