Brădean şi un alt membru al Directoratului Hidroelectrica au fost revocaţi

Brădean şi un alt membru al Directoratului Hidroelectrica au fost revocaţi
Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a aprobat vineri, "în unanimitate", propunerea preşedintelui structurii de conducere, Remus Borza, de revocare a lui Eugen Brădean şi Ovidiu Agliceru din Directoratul producătorului de electricitate.

"Totodată, Consiliul de Supraveghere va analiza, în şedinţa din 28 octombrie, activitatea celorlalţi trei membri ai Directoratului şi va hotărî dacă le va prelungi mandatul care urmează să expire în 30 octombrie", se arată într-un comunicat al Hidroelectrica.

Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, au fost reţinuţi, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro.

Ovidiu Agliceru s-a abţinut de la votul privind propunerea de vânzare de către Hidroelctrica a energiei în valoare de 263 de milioane de euro către Energon Power&Gas.

Mihăilă este acuzat de dare de mită, iar Brădean de complicitate la luare de mită şi la dare de mită, potrivit DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi.

Potrivit anchetatorilor, luna aceasta, Mihăilă a promis unui alt membru din acelaşi Consiliu, denunţător în cauză, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea de către Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către compania Energon Power&Gas, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau condiții defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.

Din directoratul Hidroelectrica mai fac parte acum Mihail Stănculescu, Aurel Cocoş şi Mihai Teleanu.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie, condus de ministrul Constantin Niţă.

 

Comenteaza