Blocurile neautorizate de pe Negoiu revin cu cerere de intrare în legalitate

Blocurile neautorizate de pe Negoiu revin cu cerere de intrare în legalitate
Blocurile ilegale de pe strada Negoiu, pentru care s-a dat prima amendă maximă de 100.000 de lei la Cluj, reintră în discuţia consilierilor locali. Proprietarul terenului, Tudor Manole, a prezentat azi stadiul proiectului în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU).

Beneficiarul proiectului a solicitat în şedinţa de azi aviz de oportunitate pentru PUZ pentru suprafaţa din zona străzii Dimitrie Gusti nr. 2. Mai precis, arhitecta care a susţinut proiectul a solicitat restrângerea ariei de studiu a Planului Urbanistic Zonal la o parcelă de 3.500 mp.

Pe terenul de pe strada Negoiu există în acest moment un imobil cu demisol, parter şi două etaje, ridicat „la roşu", o construcţie începută aflată în curs de demolare şi respectiv imobilul de şapte niveluri, ridicat fără autorizaţie de construire, dar locuit. „Constructorul, Irimieş, a fost condamnat penal, a plătit toate amenzile, nu mai există relaţii între mine şi acesta. Eu doresc intrarea în legalitate cu cele două imobile - blocul locuit şi cel ridicat la roşu", a spus Tudor Manole, proprietarul terenului. „Va fi făcută o informare către Consiliul Local, sub această formă, de aviz de oportunitate. Proiectul va intra în şedinţă după ce terminaţi demolările cerute de instanţă", a menţionat primarul Sorin Apostu.

Cele trei blocuri de pe Negoiu nr. 16 au primit prima amendă maximă de 100.000 de lei din partea fostului primar Emil Boc în 2006, când primul bloc, cel de cinci etaje şi mansardă, era deja locuit. Cel de al doilea bloc construit "la roşu" la nivel de două etaje a fost discutat la Urbanism, însă apărea la o altă adresă şi cu alt beneficiar, respectiv pe strada Dimitri Gusti nr. 4-6.

Comenteaza