Banii de la FMI merg la BNR, cei de la Comisia Europeană la Ministerul de Finanţe

Banii de la FMI merg la BNR, cei de la Comisia Europeană la Ministerul de Finanţe
Tranşa de bani pe ca România urmează să îi primească în luna septembrie de la Comisia Europeană, de circa, vor fi direcţionaţi spre Ministerul de Finanţe, în timp ce următoarea tranşă de la FMI va fi atribuităp, la fel ca precedenta, Băncii Naţionale a României, a anunţat astăzi premierul Emil Boc.


„În acest moment există toate premisele să primim următoarea tranşă. În urma întâlnirii pe care am avut-o cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Fmi şi ai Băncii Mondiale a reieşit că România şi-a îndeplinit condiţile acordului şi că acordul poate merge mai departe”, a răspuns în urmă cu câteva minute Emil Boc, invitat la o emisiune a adio România Actualităţi, întrebat cu privire la cât de sigură este primirea următoarei tranţe de împrumut de la FMi.

Un oficial al Comisiei Europene (CE) a precizat astăzi, conform Mediafax, că în luna sptembrie CE va acorda o nouă tranţă de împrumut româniei, de 1,15 miliarde de euro, după altele două acordazte anterior.

Pe de altă parte, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a precizat astăzi că România va primi o nouă tranşă de împrumut din partea forului, în valoare de 914 milioane de euro.

Atât tranşele de împrumut acordate de UE cât şi de FMi fac pate din acordul de împrumut încheiat anul trecut de România.

Până acum România a primit, în cadrul împrumutului respectiv, 10,7 miliarde de euro din partea FMi, 2,5 miliarde de euro din partea UE şi 300 de milioane de euro din partea Băncii Mondiale.




Comenteaza