Banca Transilvania va acorda credite Noua Casă de 145 de milioane de euro

Banca Transilvania va acorda credite Noua Casă de 145 de milioane de euro

Banca Transilvania (BT) Cluj a început să acorde credite prin programul guvernamental Noua Casă și a lansat un ghid online despre paşii necesari achiziţionării unei locuinţe.

“Noua Casă înlocuieşte Prima Casă şi, prin modificările cu care vine, programul are adresabilitate mult mai largă. Principala noutate este posibilitatea achiziţionării unei locuinţe de o valoare mai mare, care satisface nevoia de spaţiu şi oferă clienţilor un confort sporit.

Aceste tendinţe sunt remarcate şi de BT în rândul preferinţelor şi cerinţelor clienţilor, mai ales în acest an. Suma maximă care poate fi împrumutată a crescut la 119.000 de euro. Referitor la avansul minim necesar, acesta este între 5 şi 15%, diferenţiat în funcţie de tipul locuinţei”, susțin reprezentanții BT.

Pot fi achiziţionate locuinţe vechi şi noi dacă valoarea de achiziţie nu depăşeste 70.000 de euro (echivalent în lei): valoarea maximă a finanţării trebuie să fie de 66.500 de euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este de 5%.

Pot fi achiziţionate locuinţe noi dacă valoarea de achiziţie este egală sau mai mare de 70.001 euro (echivalent în lei): valoarea maximă de finanţare pentru aceste imobile trebuie să fie de 119.000 de euro (echivalent lei), iar avansul minim necesar este 15%. În primele opt  luni ale acestui an, 5.300 de persoane şi-au luat locuinţă cu ajutorul programului anterior, Prima Casă, prin BT.

Simulare credit Noua Casă

• Credit de 200.000 de lei, pe 360 luni, dobândă 4,4% (IRCC+2%)
• DAE: 4,7%
• Rata: 1.002 lei
• Total de plătit (includis comisionul de gestiune FNGCIMM): 368.489 lei

Sursa: BT

Comenteaza