Banca Transilvania plătește 240 de studenți ca să îi facă "bancheri". Cu bani europeni

Banca Transilvania plătește 240 de studenți ca să îi facă "bancheri". Cu bani europeni

Stagii de practică remunerate la Banca Transilvania (BT) Cluj pentru studenții şi masteranzii care studiază în domeniile economic şi tehnologia informației (IT).

Programul de stagii de practică remunerate se va desfășura în 11 centre universitare, fiind dedicat studenților şi masteranzilor care urmează aceste două domenii. Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea gradului de angajabilitate a 240 de studenți din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia, prin participarea la programe de învățare la locul de muncă.

Proiectul își propune să mențină atenția și dorința de implicare a studenților, prin stagii de pregătire practică. Acesta este finanțat în principal din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman, și se desfășoară în parteneriat cu Clubul Întreprinzătorului Român, organizație creată de BT. Valoarea totală a proiectului este de 2,13 milioane de lei, cofinanțarea Uniunii Europene fiind de 1,82 de milioane.

Proiectul se desfășoară în Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iaşi, Oradea, Târgoviște, Timişoara, Sibiu, în intervalul 7 iunie 2018 – 6 iunie 2020. Interviul de selecție pentru studenții şi masteranzii la profilul economic va avea loc la BT în prima parte a lunii noiembrie. Ulterior, vor avea ocazia să învețe banking (teorie şi practică) în cadrul sucursalelor, agențiilor sau sediului central al băncii clujene.

Soluțiile propuse în cadrul proiectului sunt dezvoltarea de parteneriate între angajatori și universități, diseminarea de bune practici și informarea, consilierea și orientarea pentru creșterea ocupării a minimum 240 de studenți. În intervalul iulie - septembrie, 15 studenți au avut ocazia să urmeze un stagiu de practică la BT în cadrul direcțiilor IT și transformare digitală, parte a programului “Fă primul pas spre o carieră de succes”.

Comenteaza