Video Autostrada Transilvania: imagini de pe lotul "restant" de lângă Cluj

Autostrada Transilvania: imagini de pe lotul "restant" de lângă Cluj
| Foto: Facebook/Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită pe șantierele a două loturi din Autostrada Transilvania (A3).

 

Lotul Iernut – Cheţani, de 18 km, ar putea fi deschis traficului în decembrie. "Stadiul lucrărilor pe sector, cu o lungime de 17,9 km, este de peste 64 %. Constructorul și-a asumat termenul de finalizare pentru acest proiect ca fiind decembrie 2019. Astăzi am văzut o mobilizare exemplară pe acest sector de drum", a declarat Răzvan Cuc. 

Stadiul lucrărilor de pe lotul Chețani - Câmpia Turzii este de 22 %, iar mobilizarea e slabă.

"Miercuri va veni la directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) antreprenorul de pe Chețani - Câmpia Turzii pentru a avea o discuție foarte aplicată. Șantierul a avansat față de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd este nesatisfăcătoare.

Nu voi tolera un astfel de comportament în condițiile în care în relația cu constructorii ministerul este un partener onest. Constructorul să se prezinte cu explicații, altfel reziliem contractul. Voi verifica în continuare șantierele pentru a mă asigura că se muncește la proiectele de infrastructură din toate regiunile României", a conchis ministrul. 

Lotul din A3 dintre Câmpia Turzii (judeţul Cluj) – Cheţani (judeţul Mureş), are o lungime de aproape 16 km şi este executat de asocierea Straco Grup – Specialist Consulting – Total Road, având o valoare de 236 de milioane de lei.

Comenteaza