Arhitect Cluj: "Trăim într-o sărăcie generalizată, în timp ce ne mândrim că stăm într-un oraș frumos și dinamic”

Arhitect Cluj: "Trăim într-o sărăcie generalizată, în timp ce ne mândrim că stăm într-un oraș frumos și dinamic”

Piața imobiliară clujeană e doar un exemplu de cum o pot lua lucrurile razna în lipsa unei responsabilități publice. Oamenii ajung să trăiască prost într-un oraș mult lăudat, iar uneori le e greu să realizeze starea asta de fapt.

"Clujul a făcut salturi mari economice și demografice. Iar asta bineînțeles că a dus la o atractivitate mai mare, dar și la o creștere de prețuri care nu poate fi susținută. Și din cauza asta, o foarte mare parte a populației trăiește sub pragul sărăciei, având în vedere ce procent din venitul lor lunar cheltuie pe locuințe.  

S-a ajuns și la o scădere foarte mare a calității actului profesional în rândul arhitecților. Sunt niște probleme pe care le am eu cu profesia: etica profesională pare că s-a șters. Se folosesc inclusiv măsluiri ale schițelor apartamentelor, în care — ca să pară apartamentul mai mare —  mobilierul apare micșorat, ajunge să aibă dimensiunilor unuia pentru copii de grădiniță. Și nu mai încape nimic în cameră. Practic, doar prețul a luat-o în sus și calitatea a continuat să meargă în jos", spune arhitectul Eugen Pănescu. ARTICOLUL INTEGRAL AICI!

Comenteaza