Aplicaţia IATA Travel Pass. Transportatorii aerieni au lansat un paşaport de călătorie digital/ Ce informații conține

Aplicaţia IATA Travel Pass. Transportatorii aerieni au lansat un paşaport de călătorie digital/ Ce informații conține

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) a lansat un paşaport de sănătate digital care va sprijini redeschiderea în siguranţă a frontierelor.

Paşaportul permite laboratoarelor autorizate şi centrelor de testare să distribuie în siguranţă certificatele de testare şi de vaccinare pacienţilor care vor să călătorească. Pasagerii pot crea apoi un paşaport digital şi pot partaja certificate de testare sau de vaccinare cu companiile aeriene şi autorităţile pentru a facilita călătoria.

Primul proiect-pilot a început pe 15 martie pe ruta Londra-Singapore oferită de Singapore Airlines. Lansarea aplicaţiei pentru iOS este programată pentru mijlocul lunii aprilie 2021 şi lansarea pentru Android, pentru sfârşitul lunii aprilie 2021, scrie Mediafax. Aplicaţia IATA Travel Pass va fi gratuită, orice persoană o va putea descăra pe telefon şi o va putea folosi fără niciun cost.

Paşaportul de călătorie conţine informaţii pentru a verifica dacă un pasager este eligibil să călătorească în siguranţă. Un aspect important este faptul că informaţiile furnizate prin aplicaţie sunt verificate. Paşaportul de călătorie digital este un mijloc sigur de gestionare a cerinţelor de sănătate, mult mai eficient decât certificatele şi adeverinţele pe hârtie.

Ce va cuprinde IATA Travel Pass

  • Registrul global al cerinţelor de sănătate - pentru a găsi informaţii exacte cu privire la cerinţele de călătorie, testare şi vaccinare pentru călătorii;
  • Registrul global al centrelor de testare / vaccinare - pentru identificarea centrelor de testare şi a laboratoarelor în ţara vizitată, care îndeplinesc standardele pentru testarea şi cerinţele de vaccinare ale destinaţiei;
  • Aplicaţia de laborator - pentru a localiza laboratoare şi centre de testare autorizate pentru a distribui în siguranţă certificatele de testare şi vaccinare;
  • Modulul paşaport digital - pentru a permite pasagerilor să creeze un „paşaport digital”, să primească certificate de testare şi vaccinare şi să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru călătoria lor şi să facă dovada companiilor aeriene şi autorităţilor pentru a facilita călătoria.
Comenteaza