Angajările la Carrefour se vor face pe bază de recomandări

Angajările la Carrefour se vor face pe bază de recomandări
Prin achiziţia Billa, deschiderea de hipermarketuri și noi recrutări retailerul va depăşi 15.000 de angajați în România.


.

Până la sfârșitul anului, pragul de 15.000 de angajați va fi depășit datorită campaniilor de recrutare desfășurate în contextul deschiderii de noi și noi magazine: peste 10 în 2016, dar şi a trei noi hipermarketuri. Angajatorul și-a propus pentru anul acesta o diversificare a metodelor de recrutare și utilizarea de instrumente inovative. 
 
Recomandarea personală rămâne un instrument pentru angajări, conform conducerii societăţii: angajații pot să propună noi colegi din rândul prietenilor sau familiei, iar compania încurajează aceste inițiative prin recompense financiare.

În România, Carrefour numără 281 de magazine dintre care 30 de hipermarketuri, 111 supermarketuri, 53 de magazine de proximitate, 86 de magazine Billa, un magazin de comerț online. Grupul are 10.100 de magazine în 34 de țări şi 10 milioane de clienți.

Magazinele Billa din Cluj devin Carrefour

Cele cinci supermarketuri Billa care există în judeţul Cluj îşi vor schimba numele, după vânzarea lor de către grupul german Rewe, însă nici unul nu va fi desfiinţat după oficializarea tranzacţiei.
Carrefour România a primit aprobarea Consiliului Concurenţei privind achiziţia supermarketurilor de la Rewe. Tranzacţia este în jur de 98 de milioane de euro, conform unor surse din piaţă.
 
Sunt cinci magazine Billa în judeţul Cluj, dintre care patru în reşedinţa de judeţ, pe străzile Regele Ferdinand, Calea Floreşti, Dorobanţilor şi L. Pasteur, şi unul în Turda, pe str. Republicii. Carrefour are trei magazine la Cluj-Napoca, pe străzile Ploieşti, Bucegi, Dorobanţilor, două în comuna Floreşti, în Polus Center şi pe str. Eroilor, respectiv unul în Dej, pe str. Unirii.
 
„Rewe Group se va concentra în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount  în România cu Penny. Prin  concentrarea pe business-ul de discount, Rewe Group poate dezvolta în mod ideal strategia de creștere în România”, a explicat Frank Hensel, director general al Rewe International.
 
Rewe este unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în industriile de retail și turism. 320.000 de angajați lucrează în cadrul grupului în 16 țări europene, iar cele 15.000 de magazine au generat o cifră de afaceri de 50 miliarde de euro.

Comenteaza