Analistul economic Doru Pop: Decizia Nokia, de a închide centrul de cercetare, scade atractivitatea Clujului VIDEO

Analistul economic Doru Pop: Decizia Nokia, de a închide centrul de cercetare, scade atractivitatea Clujului VIDEO
Analistul economic Doru Pop deplânge decizia Nokia de a închide Centrul de cercetare-dezvoltare din Olimpia Business Center.

Analistul Doru Pop a comentat miercuri seara, în jurnalul Realitatea TV Cluj, decizia Nokia de a închide centrul său din Cluj-Napoca.

"Din cauza acestei decizii, va scădea atractivitatea Clujului, din punct de vedere economic. Va fi un semn de întrebare pentru alţi potenţiali investitori", a declarat Doru Pop.

"Pleacă o componentă cu înalt grad de calificare. Clujul nu mai este atractiv pe piaţa IT pentru companiile multinaţionale, pentru că în această zonă salariile au crescut foarte mult chiar şi pe timp de criză. Datele de la Institutul Naţional de Statistică nu fac decât să confirme acest lucru. De aceea, firmele din străinătate nu mai sunt interesate de outsourcing pe piaţa românească şi se reorientează spre Ucraina sau alte state din fosta URSS. În aceste condiţii, românii cu înalt grad de calificare vor alege să plece din ţară şi riscăm să ajungem o ţară de ambalatori şi manufacturieri", a mai afirmat Doru Pop.

 

Vedeţi jurnalul Realitatea TV Cluj de miercuri, în care a fost invitat Doru Pop.

 

Etichete
Comenteaza