Americanii de la Emerson au angajat sute de oameni la Cluj

Americanii de la Emerson au angajat sute de oameni la Cluj
Grupul americanii a "exportat" două divizii la Oradea, însă a continuat recrutările la Cluj | Foto: Emerson

Compania Emerson SRL România a angajat peste 300 de noi colegi pe parcursul anului trecut, fiecare cu expertiză, abilităţi şi experienţe diferite, anunță reprezentanții acesteia. 

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de peste 17 miliarde de dolari, a ajuns în prezent la 2.550 de angajaţi pe piaţa locală, peste 300 de oameni fiind recrutaţi anul trecut, conform ZF.

Compania are disponibile în prezent aproximativ 150 de locuri de muncă, în domeniile automatizare şi inginerie mecanică, tehnologia informaţiei, dezvoltare de software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, customer care şi producţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie).

În 2016, grupul Emerson, cu fabrici la Cluj şi la Oradea, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 miliarde de dolari, ce a inclus şi o parte din operaţiunile din România. 

Operaţiunile Emerson din Oradea au fost transferate integral către Nidec, noul proprietar al acestor două întreprinderi. Erau 150 de angajaţi ce lucrau pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea. Americanii au inaugurat în acel an fabrica lor din Bihor.

Planul Emerson era să relocheze părți din producție şi din serviciile de suport din platforma de afaceri automatizări industriale din Cluj la Oradea. 100 de poziții au fost relocate la Oradea, spațiul din Cluj fiind utilizat pentru extinderea altor linii de business. Compania a oferit angajaților vizaţi oportunitatea de a continua cu același loc de muncă în Oradea, prin pachete de relocare, conform informațiilor ZIUA de CLUJ.

Emerson SRL Cluj era anul trecut în primii cinci angajatori ai judeţului, cu 2.318 de salariaţi. Societatea a înregistrat în 2017 afaceri de 679 de milioane de lei și un profit de 48 de milioane. Asociații săi erau Emerson Electric Nederland (Olanda) și Emerson Electric UK (Marea Britanie), conform portalului financiar Termene.ro

Emerson SRL deținea 29,3% din piața fabricării de instrumente pentru măsură, verificare, control și navigație din România, fiind urmată de AEM (14,2%), Electromagnetica (10,2%), DPR Draxlmaier (6,67%) și Elster Rometrics (5,79%).  

Comenteaza