Echipamentele industriale au trecere la Cluj. Afaceri de peste 1 miliard de lei pentru o companie cu origini americane

Echipamentele industriale au trecere la Cluj. Afaceri de peste 1 miliard de lei pentru o companie cu origini americane

Emerson Cluj, o companie care face parte din concernul american cu același nume și-a consolidat afacerile în 2021 și a avut o creștere de peste 12% comparativ cu primul an pandemic.

Emerson, compania globală de tehnologie și software, parte a concernului american Emerson, a raportat o cifră de afaceri de 1.080.375.064 mld lei (echivalentul a circa 220 milioane de euro), potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Creșterea este de 12,3% față de anul 2020. Atunci, Emerson a ralizat o cifră de afaceri de 961.795.958 milioane de lei, potrivit raportului.

Compania a realizat în 2021 un profit net de 82.960.849 mil. lei (aproximativ 16,9 mil. euro), mai mare cu 48% faţă de anul precedent, când Emerson a avut un câştig net de circa 55.992.448 mil. lei (11,6 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 2.906 de angajaţi, cu 221 de oameni mai mult decât în 2020.

În luna iunie a acestui an, Emerson a inaugurat un nou centru de instruire la sediul din Cluj, axat pe soluţiile de măsurare Rosemount™ şi Micro Motion™, utilizate în cadrul industriei farmaceutice, a apelor uzate, chimice şi energetice. Centrul de training, conceput pentru a susţine atât instruirea în format fizic, cât şi virtual, găzduieşte prezentări şi cursuri de instruire pentru clienţii şi angajaţii Emerson din întreaga Europă. Centrul poate instrui mai mult de 500 de angajaţi şi clienţi în fiecare an prin intermediul capacităţilor online şi de la faţa locului.

Deschiderea centrului de training Emerson a coincis cu aniversarea unui an de la inaugurarea celei de-a doua linii de producţie la Cluj-Napoca pentru fabricarea de transmiţătoare de presiune şi presiune diferenţială. Aceste produse de măsurare şi monitorizare sunt livrate către clienţii Emerson din întreaga Europă.

Emerson a înfiinţat prima sa unitate de producţie la Cluj-Napoca în 2007, s-a dezvoltat continuu, iar acum include patru centre de servicii funcţionale, un hub de inginerie şi şapte unităţi de producţie. Emerson Cluj-Napoca angajează experţi, dar şi proaspăt absolvenţi, în inginerie, aplicaţii IT şi dezvoltare de software, finanţe şi contabilitate, asistenţă clienţi, lanţ de aprovizionare şi multe altele. Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa, potrivit ZF.

 

Comenteaza