Amenzi imense pentru al doilea asigurator auto din România. Șefii au de achitat câte o jumătate de milion

Amenzi imense pentru al doilea asigurator auto din România. Șefii au de achitat câte o jumătate de milion

Managerii societății de asigurare-reasigurare City Insurance, a doua din România pe piața RCA, au primit amenzi foarte mari pentru că nu au prezentat rezultatele activității de supraveghere.   

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a prezentat rezultatele activității de verificare realizate la City Insurance. În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance informații și documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societății.

“Informațiile solicitate nu au fost transmise, iar conducerea executivă și conducerea superioară a societății nu s-au asigurat că informațiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit.

ASF a fost astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege. Prin urmare, Consiliul ASF a decis sancționarea membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere”, a transmis conducerea instituției.

Cine a primit amenzi

Directorat:
Renato Szilagyi, președinte –530.000 lei
Barbu Mircea Buzerea, vicepreședinte - 500.000 lei
Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru - 500.000 lei

Consiliul de Supraveghere:
Robert, Browne Woodthorpe, președinte - 450.000 lei
Max Walter Rossler, vicepreședinte - 450.000 lei
Cristian Pascale, membru - 450.000 lei
Aelita Arampova, membru - 450.000 lei
Epameinondas Papanikolaou, membru - 450.000 lei

City Insurance este a doua mare firmă de asigurări RCA din piața din România, unde au polița obligatorie trei milioane de șoferi. Este a treia oară în ultima vreme când aceasta a fost sancționată, pentru nereguli în ceea ce privește dosarele de daună și rezervele.

Comenteaza