Amenzi de 59.200 lei, aplicate unităţilor din industria agroalimentară din Cluj

Amenzi de 59.200 lei, aplicate unităţilor din industria agroalimentară din Cluj
| Foto: Arhiva

Inspectorii sanitari-veterinari au dat 132 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 242.920 lei, în luna mai, după cele 10.420 de controale efectuate în unităţile din industria agroalimentară. Cele mai mari amenzi au fost aplicate în Cluj.

"În cursul lunii mai, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 10.420 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor", se specifică în comunicatul ASNVSA.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate în Cluj (59.200 lei), Bucureşti (38.600 lei), Bistriţa-Năsăud (23.000 lei), Ilfov (21.200 lei), pentru neîntreţinerea spaţiilor de depozitare în condiţii igienice, depozitarea produselor alimentare fără a se respecta regimul termic indicat de producător, funcţionarea fără înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Comenteaza